Fjellmøbler kan snart feire 10-årsjubileum og i disse årene har folk funnet gleden og verdien i ekte håndverk gjennom et verksted på Torpo i Ål i Hallingdal. For de 6 ansatte er ikke Fjellmøbler bare en jobb – det er en lidenskap. De simpelthen elsker ekte treverk!

Per Egil er daglig leder i Fjellmøbler og legger stor vekt på detaljer og personlighet i det han leverer. “Vi er opptatt av å levere kvalitet og at hvert produkt skal være unikt, noe som vi tror også kommer frem i møblene våre”. Noe av det han trekker frem som en viktig del av jobben er dialog med kundene, hele veien fra planlegging til overlevering.

Bærekraft og ekte håndverk

Den typiske Fjellmøbler-kunden er en som ønsker å gjøre mest mulig ut av hytta si og som ser verdien i ekte håndverk. “Vi er også opptatt av bærekraft og av å skape lokale arbeidsplasser. Når vi bor i et område som noen kaller for “Norges vugge” må vi også kunne tilby kortreist og lokalprodusert innredning”.

Hytteprosjekter med skreddersøm

Fjellmøbler gjør mange prosjekter av ulik karakter. Per Egil trekker frem en stor tømmerhytte på Kvitfjell de de leverte komplett innredning i desember 2020. Her ønsket kunden å gjøre mest mulig ut av plassen. Vi lagde stort kjøkken, garderobeinnredninger, senger, baderomsmøbler, badstueinnredning, og mye annet, alt er eik som vi behandlet med OSMO dekorvoks. “Det var fantastisk å se helheten dette skapte gjennom hele hytta”.

Les mer og se flere bilder fra prosjektet her


Samarbeid med Snøhetta og Sjemmedalhytta

Møbelsnekkerne på Torpo kan stolt vise frem prosjekter de har gjort i samarbeid med Sjemmedalhytta. Et eksempel man ikke glemmer med det første var en flott hytte på Lykkja i Hemsedal tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Fjellmøbler lagde en komplett skreddersydd innredning til hele hytta. All innredningen ble håndmalt i utvalgte farger av Snøhetta. “Resultatet er vi mildt sagt stolt av”.

Se flere bilder og les om denne hytta her


Hva er planene til Fjellmøbler de neste årene?

Verkstedet er godt utstyrt med effektive arbeidssoner, men på sikt drømmer Per Egil om et verksted med mer plass og kanskje en større utstilling der kunder kan komme og bli inspirert. “Ellers håper vi å drive arbeidet på samme måte. Vi elsker å jobbe med hendene og det er det vi ønsker å fortsette med”. Mens mange går over til mye automatikk ønsker Fjellmøbler å være håndverkertradisjonen tro.

Har du et hytteprosjekt, lite eller stort, kan du ta kontakt med oss her:

    Kontaktskjemaet er beskyttet av reCAPTCHA fra Google og deres personvern og vilkår gjelder.