Mange har sikkert oppdaget en ny møbeltrend i den senere tid: River Table også kalt “Epoxybord”, og  “Black River Table”. Det handler gjerne om spisebord og salongbord der bordplaten gjerne er av gammelt treverk med flotte årringer, kvist og røffe ytterkanter.  Epoxyen som benyttes er flytende og gjennomsiktig og blir svært slitesterk når den har stivnet. Dermed kan flotte salongbord, og benker designes slik at de blir vakre og slitesterke – og ikke minst, blir lagt merke til og beundret. Vi er altså i gang med en ny og  facsinerende produktlinje hos oss;  Rivertable  – som like gjerne heter “Black River” hos oss – både spisebord, benker og salongbord.

Rivertable – et bord med “elv” i midten?

Bruk av flytende, glassklar epoxy gir  mulighet for å utnytte treet på nye måter, for eksempel tilføre bordoverflaten vakre fargesjatteringer. Slik er også navnet «Rivertable» – altså «elvebord» på dårlig norsk, i ferd med å bli innarbeidet på nettet.

Typisk for slike spisebord eller salongbord er at bordplaten er laget av to brede tverrsnitt av gammel, stor furu eller bjørk. Når yttersiden av stokken, med sine buede og naturformede kanter, legges mot hverandre med et visst mellomrom kan dette fylles med epoxy som gjerne også  er tilført farge. Dermed blir det – med litt velvilje – som en «elv» som bukter seg gjennom bordet.

Tungt arbeid med eldgammelt tre

Å bygge et slikt bord er, som man forstår, ganske omfattende og tungt arbeid. Furustokkene og bjørkestokkene ønsker vi skal være eldgamle. Furuen hentes frem av entreprenører som graver ut f.eks. tomter til hyttefelt på høyfjellet her i Hallingdal og Valdres – eller på Hardangervidda. Kommer entreprenørene over flott gammel furu eller storvokst, majestetisk bjørk, har vi bedt dem ringe oss! Så skal dette hentes og fraktes til sagbruk for skjæring, og deretter leggs til tørk.

Etter måneder og år med tørking kan materialene formes til moderne, verdifulle møbler. Vårt ønske er – der det er mulig – at «historien» til den fura eller bjørka som danner bordet, skal følge med møbelet i en egen liten, tagg med funnsted og antatt alder.

Spennende arbeid og moderne design

Bruk av epoxy – med enten glassklar eller tilsatt farge og/eller glitter (!) – byr på mange designmuligheter. Det er  utfordrende, men gjør også møblene godt anvendbare. Et Rivertable er slitesterkt samtidig som den fargene og årringene i gammel bjørk og furu  blir fremhevet. Enten det er et stort spisebord eller mindre sofabord og salongbord – eller en sittebenk vil disse møblene gjøre inntrykk i lang tid. 

Å gjøre eldgammelt tre til et moderne Rivertable inspirerer oss

Vår ønsker at også våre kunder kan oppleve denne fascinasjonen. Vi også åpne for personlige innspill til design av et personlig  bord. Dessuten er Rivertable ikke nødvendigvis det eneste vi skal lage basert på bruk av glassklar epoxy.

Fascinerende produktmuligheter står i kø …

For eksempel salongbord der familiens historie i form av gamle og nye bilder er støpt inn i glassklar epoxy. Eller at spisebordet på hytta har et stort kart over turmuligheter og fiskevann i nærområdet. Eller et salongbord der farfars gamle jaktrifle ligger innstøpt til beundring og mimring. Ja, du må gjerne sende oss noen ord om du har en ide!

Usikker på om et Rivertable passer inn hos deg?

Lån et med hjem da vel! Ta kontakt så får vi det sikkert til.