Å lage skreddersydde tremøbler gir oss arbeidslyst og arbeidsglede. Rett før jul opplevde vi det igjen. Da var det en hytteeier ved Hornsjøen i Øyer, nord for Lillehammer, som fikk sine skreddersydde møbler levert og montert på stedet.

Møbler til hytter bør tåle mye

Det er jo gjerne slik at hyttemøblene kan bli utsatt for noe mer røff behandling enn hjemme – og har møblene først kommet på plass i hytta, blir de der gjerne lenge også. Det har noe med tradisjonsfølelse å gjøre.

Nettopp derfor er det en fordel at møblene både er håndlagde og robuste, samme hva slags møbler det er. Hyttefamilien ved Hornsjøen i Øyer ønsket at deres skreddersydde tremøbler skulle være i vårt design, “Ask”. Men treslaget skulle være vill eik, et treslag som både er slitesterkt og vakkert. Det er også et tradisjonsrikt treslag som tåler svært mye over lang tid.

Skreddersydde tremøbler i kombinasjon med stål

Våre Ask møbler kjennetegnes av en røff kombinasjon av stål og tre. Understellet til salongbord og spisebord er av tungt massivt stål og kan enten lakkeres svart eller leveres i naturlig stålgrå farge.

Opprinnelig har Ask en slags «markspist» overflate, men kan også leveres glattpusset. Vår hytteeier valgte glattpusset overflate som ble satt inn med vår olje-og voksblanding. Hytta hadde en vennlig og familiær atmosfære; og kombinasjonen eik og stål ble både koselig og flott i dette miljøet.

Eik, stoff, nagler og knapper i skjønn forening

Hytteeieren kom med målsatte skisser for både salongbord, spisebord, skjenk, speil og TV-bord. De valgte våre Serina spisestoler rundt bordene og kom selv med fargekombinasjonene de ønsket seg. Stolserien Serina har stoff i rygg og sete samt nagler og knapper, mens rammeverket og ben er i massiv eik.

Skreddersydde tremøbler er alltid spennende for oss å lage. Tremøblene ble bygd i vårt verksted i Ål og pakket nøye ned før turen til Øyer –  hvor de ble montert og plassert i hytta. En flott løsning til ei flott hytte. Her er noen bilder. Og du kan se flere bilder her.

Skreddersydde tremøbler til hytte: salongbord fra Fjellmøbler AS

 

Skreddersydde tremøbler: spisebord fra Fjellmøbler AS