For en tid tilbake ble vi ringt opp av daglig leder ved Havdalskroa på Geilo, Tommy Verpe. Restaurant-møblene på den populære Geilo-kroa hadde bidratt som delvis dansegulv lenge nok nå, syntes han. Møblene sto nå i fare for å gå i knestående.

«Vi trenger solide restaurantmøbler som kan tåle tøff bruk, for her blir bord og benker brukt som dansegulv når afterski-festen tar av. Møblene må tåle slik behandling uten å få dype merker. Bordene må heller ikke tippe overende dersom noen skulle stå på kanten av bordplata. Og for all del, verken bord eller stoler må knekke sammen!»

Grei melding fra en gjestfri kro-sjef, tenkte vi. «Solide restaurantmøbler som tåler å være dansegulv». Morsomt.

Restaurantmøbler i eik og kryssben

Første prioritet var derfor å lage tunge nok bord som ikke tipper selv når en kar i festhumør stiller seg ytterst på kanten. Her handlet det om å benytte tung, førsteklasses eik. Dessuten måtte bordbeina også bidra til at bordet ikke tippet. Solid eik, kraftige dimensjoner og kryssben var løsningen.

Alle restaurantmøblene ble vokset med OSMO hardvoks-olje slik at overflatene kunne tåle søl av mat og drikke, og vel så det. Deretter hadde vi gleden av å levere og montere alle møblene på Havsdalskroa.

Du lurer kanskje på om kunden er fornøyd?

Her er kommentaren fra daglig leder Tommy Verpe etter kort tid:

“Innredningen er så fin at da gjestene skulle opp på bordet for å danse under den første afterski-åpningen, tok alle av seg skoa. De ville ikke ødelegge møblene. Det hadde aldri skjedd med den forrige innredningen”. Interessant melding det, men den sa jo lite om hvor solide møblene var.

Noen uker senere ringte vi like godt kroa en gang til og fikk vi en hyggelig prat med restaurantsjefen, Mathilde.

«Vi bare lurer på hvordan det står til med de nye restaurantmøblene deres nå, vi? Har gjestene begynt å danse på bordene igjen?»

«Ja da, gjestene har nok vært oppe på bordet flere ganger nå de ja. Det er faktisk veldig mye dans på bordene – og veldig mye mindre skader! Dette har fungert veldig bra. Bordene tåler at de danses på og ser veldig kule ut, så vi er veldig fornøyd.»