Det er ingen som skreddersyr noe av tre, men vi skjønner jo hva som menes. Dessuten er skreddersydd kjøkken blitt et begrep når man er på jakt etter å få tilpasset sitt drømmekjøkken til den plassen man skal ha det. Her tar vi for oss noen av de litt mer krevende utfordringene når det gjelder skreddersydd kjøkken.

Et skreddersydd kjøkken kan passe inn over alt

Liten plass, stor plass, ett eller flere hjørner, lavt eller høyt under taket – i de aller fleste tilfeller er det mulig å tilpasse et kjøkken – eller skreddersy det om du vil.

Hvis hele veggen er ute av lodd, hva da?

I de fleste slike tilfeller vil kjøkkenskapet kunne henge pent etter en nøye tilpasning. Skjevheten i veggen blir som regel helt usynlig. Dersom det nye skapet ikke er uvanlig høyt vil et avvik kunne korrigeres uten at tilpasningen blir synlig.

Hva når tømmerveggen buler ut der skapet kommer?

Hytta er kanskje i senioralderen og har blitt noe krom i ryggen. Eller en av stokkene buler mer utover i rommet enn de andre. Du kan få et både praktisk og trivelig kjøkken likevel! I de fleste tilfeller vil det la seg gjøre å få et skreddersydd kjøkken slik at det henger både loddrett og vannrett.

I tilfeller med lite utfall eller krumning, vil det dreie seg om å tegne av konturene av krumningen til de delene av skroget som blir berørt, og så sage dette ut. Ved mer krevende tilfeller kan løsningen være å bygge et litt dypere skap for å få nok plass inne i skapet til utposingen eller skjevheten. Da kan skjevheten fanges opp i rommet mellom hyllene og ikke berøre ytterkantene av skapet.

Et skreddersydd kjøkken krever nøye måltaking

Akkurat som med en skreddersydd dress vil unøyaktigheter og feil i måltakingen av kjøkkenplassen gi et lite vakkert resultat. Ring oss og fortell, så kommer vi med våre målebånd, vinkler og vater og vel så det, og smukk – så har du et skreddersydd kjøkken og en skeiv vegg mindre!

PS! Skulle det skakke og skeive være riktig ille, så kan jo løsningen være å bygge opp en helt ny vegg utenpå den gamle! Da åpnes også nye muligheter for et personlig, funksjonelt og innbydende kjøkken. Men da er det kanskje den gamle hytta som har trengt litt skreddersøm, og ikke kjøkkenet? …